In de waard van Heer Hugo

(Door Frank Flippo)

Zwoegen in de prut van een altijd ongewis veengebied, dat deden de voorlopers van de huidige Heerhugowaarders. Rond deze welvarende slaapstad benoorden Alkmaar ligt een oud landschap dat echter in korte tijd vele ingrepen ondergaat. Loek van der Laan, Heerhugowaarder, zette er wat wandelingen uit. Ondergetekende liep een deel van de tocht, peinzend over het wezen van de polder.

Advertentie

Over Zilvervis

Zilvervis staat voor drs H.F. (Frank) Flippo (1962), schrijver, journalist, historicus. Auteur van 'Esoterie in begrijpelijke taal', ( maart 2013) en reisbundel Van het Pad (oktober 2017) Interesses: letterkunde, mythologie, filosofie, biologie.
Dit bericht werd geplaatst in Reisverhalen, Wandelen en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op In de waard van Heer Hugo

 1. Xiwel zegt:

  De foto is herkenbaar als het Niedorper Verlaat.

  Jammer dat de PDF-scan zo slecht is, waardoor de text erg lastig leest.

  Like

 2. Gerard zegt:

  Nog bedankt voor je reactie. Het is inderdaad een mooie wandeling en zonder dat je er erg in hebt loop je om een bedrijventerrein heen. Je hebt ok nog langs de molens van de Hoornsevaart gelopen, dat heeft bijna 20 jaar deel uitgemaakt van mijn dagelijkse fietsroute.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.