Plaatselijk Verbond Duivenbestrijders BV

(Door Frank Flippo en Robert Jansen)

Anticonceptie in het voer, nepeieren neerleggen, vergassing. Afschieten zelfs: er bestaan vele manieren om duivenoverlast te bestrijden. Zoals honden, ratten en andere dieren die al eeuwen, soms al duizenden jaren de mens begeleiden, zijn duiven zeer pienter, pragmatisch en vindingrijk geworden, en moeten mensen steeds nieuwe dingen bedenken om overlast tegen te gaan. Bijvoorbeeld de Keulse methode: duiven krijgen gerieflijke duiventillen om in te nestelen. Van tijd tot tijd schudden de tillen kort stevig heen en weer. En dat helpt: geklutste eieren komen niet uit. Roofvogels sturen lijkt het effectiefst, als je het bedrijfje mag geloven dat de dieren traint. Hier een beschrijving van hun methode, naast achtergronden over herkomst, gewoonten en menselijke toepassingen van duiven.

Advertentie

Over Zilvervis

Zilvervis staat voor drs H.F. (Frank) Flippo (1962), schrijver, journalist, historicus. Auteur van 'Esoterie in begrijpelijke taal', ( maart 2013) en reisbundel Van het Pad (oktober 2017) Interesses: letterkunde, mythologie, filosofie, biologie.
Dit bericht werd geplaatst in Overig, Wetenschap en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.