Interview met Gied Jaspars

(Door Frank Flippo)

Gied (van Egidius) Jaspars (1939-1996) was TV-producer van geruchtmakende programma’s als Hoepla!, de Fred Haché Show en de Barend Servet Show. Hij was mede-oprichter van filmblad Skoop, mede-uitvinder van de Rolykit, een opbergsysteem, en galeriehouder in hologrammen. Dit interview portretteert hem als natuurliefhebber en wandelaar, temidden van een bloemenzee rond zijn huis, de Oostzijdse Molen bij Abcoude.  De VPRO-webshop verkoopt nog altijd zijn ‘Mijmeringen’ op CD. Lyrische natuur-overpeinzingen tijdens korte wandelingen ingesproken door Gied. Hij overleed zes maanden na publicatie van dit gedenkwaardige interview, destijds verschenen in Te Voet.

Over Zilvervis

Zilvervis staat voor drs H.F. (Frank) Flippo (1962), schrijver, journalist, historicus. Auteur van 'Esoterie in begrijpelijke taal', ( maart 2013) en reisbundel Van het Pad (oktober 2017) Interesses: letterkunde, mythologie, filosofie, biologie.
Dit bericht werd geplaatst in Interview, Wandelen en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Interview met Gied Jaspars

  1. Python zegt:

    Dankjewel voor de reactie op mijn weblog. Gied Jaspars heeft idd zeer baanbrekend werk verricht in de Nederlandse televisiegeschiedenis. Wat een fraai interview, leuk om te lezen.

    Like

  2. zilvervis zegt:

    Blij ben ik met je respons. Zeker hoeft Gied nog lang niet in het vergeetboek!

    Like

  3. Pingback: Verboden onderwerpen | Zilvervis

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.