Het verdronken land van Saeftinghe

(Door Frank Flippo)

De Hedwigepolder staat nog steeds droog, maar Saeftinghe ademt al sinds de zestiende eeuw geduldig water in, water uit, naar het ritme van het getij. Dit grootse brakwatergetijdengebied herbergt planten als de schijnspurrie, een soort zout kruidje-roer-me-niet, en omwonenden horen soms klokken luiden van verzonken dorpen. Onder begeleiding kun je erheen, wadend door hoog gras, omlaag door diepe kleigeulen met zeezand op de bodem, en dan weer omhoog door het slik, waar vee graast. Met een kijker kun je in de verte het getij zien aanstormen. Voor vloed moet je weer buiten zijn. Lees…

Advertentie

Over Zilvervis

Zilvervis staat voor drs H.F. (Frank) Flippo (1962), schrijver, journalist, historicus. Auteur van 'Esoterie in begrijpelijke taal', ( maart 2013) en reisbundel Van het Pad (oktober 2017) Interesses: letterkunde, mythologie, filosofie, biologie.
Dit bericht werd geplaatst in Cultuurhistorie, Reisverhalen, Wandelen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.