Bomenkap van de baan

Tot onze grote opluchting mogen de bijna 500 bomen die bij Huis Doorn gekapt zouden worden, toch blijven staan. Ik plaatste een opiniestuk in De Volkskrant dat werd overgenomen in het Nederlands Dagblad en mobiliseerde omwonenden in hun protest, samen met onder andere Jaap Holwerda die zich sinds jaar en dag als vrijwilliger inzet voor Huis Doorn en voor het behoud van natuur en monumenten in zijn woonplaats Driebergen. Het kapplan zorgde voor veel onrust, er kwamen petities en het Rijksvastgoedbedrijf ontving vele brieven. Het RVB moet nu een nieuw plan maken met behoud van alle bomen. Ieder die ons steunde in ons verzet, wil ik bij deze bedanken. Blijft waakzaam…en laten we ons ook wat ogenblikken van blijdschap gunnen en trots….

Advertentie

Over Zilvervis

Zilvervis staat voor drs H.F. (Frank) Flippo (1962), schrijver, journalist, historicus. Auteur van 'Esoterie in begrijpelijke taal', ( maart 2013) en reisbundel Van het Pad (oktober 2017) Interesses: letterkunde, mythologie, filosofie, biologie.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.