Red de Broekhuizerlaan!

Afbeelding kan het volgende bevatten: boom, gras, buiten en natuur

[UPDATE] Beste lezers, sinds ruim een week is het benodigde geld ruimschoots binnen. Het onderzoek kan beginnen![UPDATE]

De imposante Broekhuizerlaan in Leersum is Rijksmonument omdat het een van de mooiste en meest karakteristieke beukenlanen van ons land is. Toch dreigen de 1000 bomen die er staan binnenkort te worden gekapt. De boseigenaren beweren dat ze weg moeten omdat ze in slechte conditie zijn, en willen er na de kap linden terug planten. Onafhankelijke experts hebben mij verzekerd dat vrijwel alle bomen in uitstekende conditie zijn. En bij een recente storm regende het takken op de Heuvelrug; op de Broekhuizerlaan viel welgeteld één tak.

Urgenda en de Partij voor de Dieren voerden al actie. De laatste bood de gemeente een petitie aan met meer dan 2000 handtekeningen. Het gevaar van kap is echter nog niet geweken, want het college lijkt de plannen te steunen. Dit staat overigens haaks op de zeer groene gebiedsvisie van provincie Utrecht.

De Bomenstichting heeft €2750 nodig, daarmee kan een onafhankelijke derde partij een onderzoek verrichten dat aan de eigenaren kan worden overhandigd. In het uiterste geval kunnen juridische stappen volgen.

Help de Bomenstichting het geld bij elkaar te krijgen en doneer via www.bomenstichting.nl

Advertentie

Over Zilvervis

Zilvervis staat voor drs H.F. (Frank) Flippo (1962), schrijver, journalist, historicus. Auteur van 'Esoterie in begrijpelijke taal', ( maart 2013) en reisbundel Van het Pad (oktober 2017) Interesses: letterkunde, mythologie, filosofie, biologie.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.