Vijf onderdompelingen, vijf verschillende kleuren

boekomslagvanhetpad

In het lieflijke heuvelland van Rügen doemt plots een onheilspellende ruïne op, een relict uit nazi-Duitsland waar ik huiverend rond liep. Van de regen of was er meer aan de hand?

In Thailand glimlachen mensen als ze verdriet hebben, als ze gelukkig zijn, als ze boos zijn. Ze glimlachen. Deze reisschrijver werpt een blik achter de facade.

Tibet heeft ijle lucht, en even ijl lijken de mystieke dromen van dit afgelegen land met zijn voorwereldlijke volkscultuur van demonen die tot leven komen en ongeziene krachten waarvan wij allang vergeten zijn dat ze bestaan. Het is mogelijk er te reizen, maar gemakkelijk is dat niet.

Mexico is ondoorgrondelijk omdat de mestizaje, de mengeling van Spaanse en Indiaanse elementen, zo door de hele cultuur heen loopt dat niet meer uit is te maken wat nu uit Andalusië kwam en wat uit het cactusland. Pulque komt van de cactus, maar wie is de Virgen de Guadelupe? Dat zij niet dezelfde is als die  de Spanjaarden naar daar brachten, staat wel vast. Beleef de uitzinnige verering van deze vrouwe mee in Van ’t Pad.

Niemand beschreef Amerika’s vreugdevuur der ijdelheden pregnanter en uitgebreider dan de ons onlangs ontvallen meesterjournalist Tom Wolfe. Ik had geen mensenleven, maar slechts twee dagen in The Big Apple. Beleef met mij de rollercoaster waar  ik die dagen opzat in deze hyper-energieke hoofdstad van de westerse wereld.

Lees het allemaal in Van het Pad van reisschrijver Frank Flippo.

Advertentie

Over Zilvervis

Zilvervis staat voor drs H.F. (Frank) Flippo (1962), schrijver, journalist, historicus. Auteur van 'Esoterie in begrijpelijke taal', ( maart 2013) en reisbundel Van het Pad (oktober 2017) Interesses: letterkunde, mythologie, filosofie, biologie.
Dit bericht werd geplaatst in Reisverhalen, reizen, Van het Pad en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.