Wat dokters kunnen opsteken van boeren. Drie nieuwe benaderingen van ziekte

Terwijl de planten rijpen in ons eigen terroir, vormt zich een vitaliserende omgeving om ons heen. We hoeven ons hier alleen maar van bewust te worden om hem daarna toe te kunnen passen.

Zilvervis

Terroir. Bron: Flickr, Annik Terroir. Bron: Flickr, Annik

Een lijf is geen akker. Maar het menselijk lichaam reageert vaak hetzelfde op kwalen. Als je pesticiden spuit, dood je veel insecten. Maar niet allemaal. En je doodt ook de goede, ondersteunende soorten. Antibiotica doden ziekteverwekkers. Maar ook je goede darmbacteriën. Op haar tocht langs zeven biologische boerderijen ontdekte huisarts Daphne Miller dat ze daar intelligenter omgaan met ziektes dan veel dokters. Ze beschreef dit in haar boek Farmacology. Soms gebruiken artsen ladingen chemicaliën, biologische boeren doen dat zelden. Miller laat zich inspireren door ecoloog Aldo Leopold (1887-1948) met zijn uitspraak:’ Leer denken als een berg: waardeer alle relaties in de natuur. Daphne Miller beschrijft hierop aansluitend, drie nieuwe methoden tegen ziekte. Lees ze hier…

View original post 752 woorden meer

Over Zilvervis

Zilvervis staat voor drs H.F. (Frank) Flippo (1962), schrijver, journalist, historicus. Auteur van 'Esoterie in begrijpelijke taal', ( maart 2013) en reisbundel Van het Pad (oktober 2017) Interesses: letterkunde, mythologie, filosofie, biologie.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.