‘Als Russen iets doen, gebeurt dat met hart en ziel’

Russische dansers, foto RNCC

Russische dansers, foto RNCC

Honderdduizend wonen er in Nederland, maar bijna onzichtbaar. Marina Veenis van het Russisch-Nederlands cultureel centrum (RNCC): ”Onze cultuur is hier nog veel te onbekend.” Een boeiend gesprek over wat het betekent, Russisch te zijn en over verschillen tussen Russen en Nederlanders. Boeiende verschillen en verscheidenheid zijn ook te zien op het Nederlands-Russisch dansfestival ‘De Nederlandse Klomp’ later deze maand. 23 maart is een ‘galaconcert’ met kinderen en jongeren uit beide landen die zowel solo als in dansgroepen optreden. Dit alles gaat gebeuren in theater ‘Het Vorstelijk Complex’ in Zuilen, Prinses Christinalaan 1 in Utrecht, aanvang 18.30 uur.  Kijk voor meer informatie op de RNCC-website.

(Het gesprek werd oorspronkelijk gepubliceerd in Ons Utrecht in 2003)

Lees ook

Van majorettes tot pompongirls

Tanja Fedoryaka, taalstagiaire uit de Oekraïne

Elena Ulanova, taalstagiaire uit Rusland

Advertentie

Over Zilvervis

Zilvervis staat voor drs H.F. (Frank) Flippo (1962), schrijver, journalist, historicus. Auteur van 'Esoterie in begrijpelijke taal', ( maart 2013) en reisbundel Van het Pad (oktober 2017) Interesses: letterkunde, mythologie, filosofie, biologie.
Dit bericht werd geplaatst in Subculturen en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.