Homo-pinguïns adopteren ei

Inca and Rayas zijn net als andere Humboldt-pinguïns. Ze zijn van nature loyaal, aanhankelijk en richten zich sterk op de familie. Toch waren ze bedroefd: het nestje dat ze samen gebouwd hadden, bleef leeg. Hoe kan het ook anders; het zijn beide mannetjes. Afgelopen winter haalde deze ‘gay’ relatie in de dierentuin van Madrid al de pers, want bij pinguïns komt het weinig voor.

Nesteldrang

Toen het broedseizoen aanbrak, begonnen ook Inca and Rayas zich voor te bereiden op hun nageslacht. Terwijl de anderen eieren begonnen te leggen, leken Inca and Rayas wat in de war bij het zien van hun lege nest. “Ze vertonen hetzelfde verliefde gedrag als bij man en vrouw”, zegt een verzorger. Maar net als een heterostelletje, willen ook zij een kuiken grootbrengen.  Verzorgers kregen medelijden en bedachten een plan.

Zenuwen

Een van de pinguïnvrouwtjes had twee eieren gelegd. Normaal laat een pinguïnvrouwtje het tweede ei dan links liggen. Dit keer schonken de verzorgers het aan het kinderloze stel. Eerst leken Inca en Rayas erg zenuwachtig nu ze zo heel plotseling een ei hadden. Maar dat duurde niet lang. Al gauw waren ze opgetogen en omringden het ei met alle zorg. Inca, de moederlijkste van de twee, is het nest nog niet uit geweest. ‘Het is zijn eerste ei, en dat wil hij niet verpesten. Hij komt zelfs niet van zijn plaats als we hem onze beste vis aanbieden.”

Het ei komt als het goed is binnenkort uit.

Bron: Treehugger

Advertentie

Over Zilvervis

Zilvervis staat voor drs H.F. (Frank) Flippo (1962), schrijver, journalist, historicus. Auteur van 'Esoterie in begrijpelijke taal', ( maart 2013) en reisbundel Van het Pad (oktober 2017) Interesses: letterkunde, mythologie, filosofie, biologie.
Dit bericht werd geplaatst in Ecologie en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Homo-pinguïns adopteren ei

  1. natuurfreak zegt:

    Weer een stelletje gelukkig

    Like

  2. marijke Biemans zegt:

    dit is echte liefde, gewoonweg prachtig !

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.