Rare kostgangers in het landschap

Op vergeten en verloren plekken staat Nederland nog vol met vreemde bulten, kuilen en onduidelijke bouwwerkjes. Vaak speelden die een sleutelrol in de landbouw, de rechtspraak of de geloofsbeleving. Tjaskers, galgenbergen, slangenmuren; er zijn er genoeg. Dit artikel gaat in op drie ‘onnutte landschapselementen’ : onze voormalige watersnelwegen of trekvaarten, de heilige bronnen en de paar adellijke doolhoven die ons land rijk is.

Advertentie

Over Zilvervis

Zilvervis staat voor drs H.F. (Frank) Flippo (1962), schrijver, journalist, historicus. Auteur van 'Esoterie in begrijpelijke taal', ( maart 2013) en reisbundel Van het Pad (oktober 2017) Interesses: letterkunde, mythologie, filosofie, biologie.
Dit bericht werd geplaatst in Cultuurhistorie en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Rare kostgangers in het landschap

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.