In het land van de maneblussers

(Door Frank Flippo)

Door monniken ingepolderd, door Willem van Oranje veroverd en sindsdien vele malen overstroomd, is er nergens anders op zo weinig oppervlakte zoveel Zeeland te vinden. Oude stadjes, kronkelende landweggetjes en overal schepen, duinen en dijken die elk hun eigen rijke Zeeuwse verhaal vertellen…op Walcheren. (Dit artikel werd in 1994 geschreven voor een Duitse toeristische glossy, ‘AHA’. De Duitse versie verschijnt binnenkort.

Advertentie

Over Zilvervis

Zilvervis staat voor drs H.F. (Frank) Flippo (1962), schrijver, journalist, historicus. Auteur van 'Esoterie in begrijpelijke taal', ( maart 2013) en reisbundel Van het Pad (oktober 2017) Interesses: letterkunde, mythologie, filosofie, biologie.
Dit bericht werd geplaatst in Cultuurhistorie, Reisverhalen en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.