‘Langs Berg en Dal’ ontsluit schatkamers van levensverhalen

(Door Frank Flippo)

Voor veel ouderen betekent verhalen vertellen, doorgeven van levenservaring. Elk zorgcentrum is een schatkamer van levensverhalen, vol bewoners die hunkeren naar luisteraars. Slechts sporadisch wordt dit goud gedolven. Een voorbeeld: vertelproject ‘Langs Berg en Dal’.

Het begeleidende boekje/CD bevat 11 gedichten gebaseerd op zulke levensverhalen. Een gelegenheidsorkest speelde deze als liederen en vertolkte ze voor de oorspronkelijke vertellers in het zorgcentrum: Nederlandstalig amusement dat herinnert aan de Zangsafari van Dolores Ronero, al werkt zij vooral a l’improviste. ‘Langs berg en dal’ is een zorgvuldig samengestelde en professioneel gezongen productie. De akoestische begeleiding schiet soms fraai uit zijn slof met saxofoonsolo’s en bedient zich van stijlen afgestemd op de inhoud: een blues bij een ‘boerenverhaal’, een ballade met accordeon bij een liefdesgeschiedenis. Geïnteresseerden kunnen ‘Langs Berg en Dal’ bestellen via deze link.

 

Advertentie

Over Zilvervis

Zilvervis staat voor drs H.F. (Frank) Flippo (1962), schrijver, journalist, historicus. Auteur van 'Esoterie in begrijpelijke taal', ( maart 2013) en reisbundel Van het Pad (oktober 2017) Interesses: letterkunde, mythologie, filosofie, biologie.
Dit bericht werd geplaatst in Literaire onderwerpen, Overig, Subculturen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.