Grubers ‘Frankenstein!’

(Door Frank Flippo)

De Oostenrijkse componist Heinz Karl Gruber zong als kind bij de Wiener Sängerknaben. Als student componeerde hij al, en speelde ook jazz. Zijn internationale doorbraak kwam in 1978 met Frankenstein!, een ‘pan-demonium’ voor chansonnier en orkest (of groot ensemble) op  gedichten van allerleirausch.  Dat is een verzameling kinderliedjes van een vriend, de absurdist Artmann, die gedichten schrijft in het dialect van Wenen. Frankenstein! vertolkte Gruber wereldwijd als zanger. Zo ook in Utrecht, dat hij in 1984 voor één avond aandeed. Ik woonde de uitvoering bij en schreef er dit verslag over.

Advertentie

Over Zilvervis

Zilvervis staat voor drs H.F. (Frank) Flippo (1962), schrijver, journalist, historicus. Auteur van 'Esoterie in begrijpelijke taal', ( maart 2013) en reisbundel Van het Pad (oktober 2017) Interesses: letterkunde, mythologie, filosofie, biologie.
Dit bericht werd geplaatst in Literaire onderwerpen, Recensie, Theater en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Grubers ‘Frankenstein!’

  1. yoeke nagel zegt:

    Via je verslag heb ik toch plezier van een concert dat ik niet meemaakte. Dank je wel.
    Yoeke

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.