Nacht in de droogmakerij


(Door Frank Flippo)

Polderlopers noemen ze zich, dat groepje wandelaars dat vier maal per jaar, met het keren van de seizoenen, de schreden zet naar het Robert Morris Observatorium bij Swifterbant. Wat hen drijft? ‘het is meer iets dwangmatigs’ zegt mede-oprichter Lourens Vellinga relativerend. En toch, het heeft wat. Ik ben tot nog toe hooguit drie keer meegeweest. De  eerste keer werd mij gevraagd, een verslag te schrijven voor in het Polderlopersblad ‘De Polderpost’. Het werd een episch, zeer persoonlijk relaas dat ik hier herpubliceer. Ook nooit gedacht dat ’s nachts lopen door Flevoland mooi kan zijn? Lees dan dit.

Advertentie

Over Zilvervis

Zilvervis staat voor drs H.F. (Frank) Flippo (1962), schrijver, journalist, historicus. Auteur van 'Esoterie in begrijpelijke taal', ( maart 2013) en reisbundel Van het Pad (oktober 2017) Interesses: letterkunde, mythologie, filosofie, biologie.
Dit bericht werd geplaatst in Literaire onderwerpen, Spiritueel, Wandelen en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Nacht in de droogmakerij

 1. Beter laat dan nooit! Ik wordt nog eens beroemd!
  Loop je nog een keer mee?

  Like

  • Zilvervis zegt:

   Komend voorjaar hoop ik mijn tegenzin inzake nattigheid, duisternis, kou, alcoholica en nachtbraken te overwinnen en mijn zin inzake grasgeur, zonsopkomst, Gesprekken, terra incognita en vogelgekweel te laten domineren…

   Like

 2. Op 22 april 1977 werd het Observatorium feestelijk geopend door Prof. Dr. R.H.A. van Duin, directeur van de Rijksdienst voor de IJsselmeerpolders. In 1990 is het beheer van het Observatorium overgedragen aan Stichting Flevolandschap .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.