Weerterbos en Budelse Bergen: Ambiorix, zwarte kraaien op de schouders en de dampende voetstappen van de heilige Oda

(Door Frank Flippo)

Veel wandelaars zie je er niet; damherten des te meer nu die op proef zijn uitgezet in het Weerterbos. Op de glooiende hei bij Budel en in het vochtige bos bij Weert zit je in het hart van een ooit uitgestrekt woud waar de Eburonen heersten onder Ambiorix, een krijgshaftig volk dat de Romeinen aanviel. Een soort Kelten waren het: geweldige siersmeden dus en verhalenvertellers, maar ook twistzieke snoevers en koppensnellers. Volgens Caesar riekten ze uit onder andere hun mond. Hun grafheuvels liggen er nog. Een ontmoeting met ‘vader Piet’ die er elke boomstronk kent en mij al opmerkte, andersom niet in dit voor mij vreemde territoir. De blinde Schotse prinses Oda hield zich er schuil, en, veel later, ging een zekere ‘Klein Vader’ er tijdens kerktijd houthakken. Hij ontkwam maar net aan de Boze. Dit en andere sterke verhalen uit het stille, uitgestrekte Weerterbos vind je hier.

*UPDATE”*Bos wordt opgeschoond,:veel modder deze winter! En er komt een ecoduct.

Advertentie

Over Zilvervis

Zilvervis staat voor drs H.F. (Frank) Flippo (1962), schrijver, journalist, historicus. Auteur van 'Esoterie in begrijpelijke taal', ( maart 2013) en reisbundel Van het Pad (oktober 2017) Interesses: letterkunde, mythologie, filosofie, biologie.
Dit bericht werd geplaatst in Cultuurhistorie, Wandelen en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Weerterbos en Budelse Bergen: Ambiorix, zwarte kraaien op de schouders en de dampende voetstappen van de heilige Oda

  1. Pingback: Sage en legenden uit het Weerterbos - Nederweert

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.