“Grootste autodichtheid, meeste kunstmest per hectare.”

(Door Frank Flippo)

Twee denkers in een Studium Generale-debat in 1993. Filosoof Harry Kunneman: “De prikkel tot consumptie is heel fundamenteel. Consumeren schept directe bevrediging en controle; dat willen veel mensen. Maar je kunt ook niet-materieel consumeren, zoals in relaties. Erkenning als persoon kan belangrijker zijn dan die rode Ferrari. Als iemand overlijdt, dan  beseft de ander hoeveel die auto eigenlijk waard is.” Roel van Duijn juicht individuele vrijheid op artistiek en cultureel gebied toe. Maar “als die individualisering puur economisch geldt, dan dreigt de natuur er onderdoor te gaan.” Precies wat gebeurt als Bleker zijn zin krijgt. Deze woorden van bijna twintig jaar geleden behouden hun waarde; keurmerk van echte filosofie. Oorspronkelijk verschenen in het Utrechts Nieuwsblad.

Advertentie

Over Zilvervis

Zilvervis staat voor drs H.F. (Frank) Flippo (1962), schrijver, journalist, historicus. Auteur van 'Esoterie in begrijpelijke taal', ( maart 2013) en reisbundel Van het Pad (oktober 2017) Interesses: letterkunde, mythologie, filosofie, biologie.
Dit bericht werd geplaatst in Cultuurhistorie, Ecologie, Filosofie, Wetenschap en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.