Om de stembus

(Door Frank Flippo)

Bij de ingebruikneming van de huidige Tweede Kamer in 1992 was een tentoonstelling te zien, waarna ‘Om de Stembus’ uitkwam. Het boek laat zien hoe het verkiezingsaffiche de trends van de tijd volgt, en welke opvattingen over beeldgebruik dominant zijn. Bijgaande PSP-poster goldt in 1971 als zeer provocerend. Veel conservatieve mensen uit de christelijke hoek voerden actie om de poster te verbieden. Intussen werd hij wereldwijd afgedrukt. Lees de recensie over meer dan honderd jaar politieke propaganda…

Advertentie

Over Zilvervis

Zilvervis staat voor drs H.F. (Frank) Flippo (1962), schrijver, journalist, historicus. Auteur van 'Esoterie in begrijpelijke taal', ( maart 2013) en reisbundel Van het Pad (oktober 2017) Interesses: letterkunde, mythologie, filosofie, biologie.
Dit bericht werd geplaatst in Recensie en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.