Daklozenopvang weet zich geen raad met boot

(Door Frank Flippo)

Toevluchtsoord voor ex-daklozen en studenten met woningnood, dreigde dit voormalige Franse binnenvaartschip in 2002 te moeten wijken voor een gastligplaats voor grote passagierschepen. ‘Den Doolaard’ ligt er anno 2011 nog steeds, daar aan de Utrechtse Muntkade,. Bij een woonbotenmakelaar staat hij nu in de verkoop. Dat zit zo:  daklozenopvang ‘De Tussenvoorziening’, eigenaar, meldt in haar jaarverslag 2010 dat zij er een uitstroomproject voorbereidde voor zeven daklozen met een lichte problematiek. Een ‘time out’ om ‘woonvaardigheden’ te oefenen. Vorig jaar dachten zij aan een alcoholgebruiksruimte voor afkickende alcoholisten. De vergunningen kregen zij niet rond. Wat nu? Verkopen? Het lijkt er wel op. Lees dit verslag van binnenuit.

Advertenties

Over Zilvervis

Zilvervis staat voor drs H.F. (Frank) Flippo (1962), journalist, historicus, (tekst) schrijver en schrijfcoach/docent. Auteur van 'Esoterie in begrijpelijke taal', ( maart 2013) en reisbundel Van het Pad (oktober 2017) Interesses: letterkunde, mythologie, filosofie, natuur.
Dit bericht werd geplaatst in Overig, Utrecht en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s