Daklozenopvang weet zich geen raad met boot

(Door Frank Flippo)

Toevluchtsoord voor ex-daklozen en studenten met woningnood, dreigde dit voormalige Franse binnenvaartschip in 2002 te moeten wijken voor een gastligplaats voor grote passagierschepen. ‘Den Doolaard’ ligt er anno 2011 nog steeds, daar aan de Utrechtse Muntkade,. Bij een woonbotenmakelaar staat hij nu in de verkoop. Dat zit zo:  daklozenopvang ‘De Tussenvoorziening’, eigenaar, meldt in haar jaarverslag 2010 dat zij er een uitstroomproject voorbereidde voor zeven daklozen met een lichte problematiek. Een ‘time out’ om ‘woonvaardigheden’ te oefenen. Vorig jaar dachten zij aan een alcoholgebruiksruimte voor afkickende alcoholisten. De vergunningen kregen zij niet rond. Wat nu? Verkopen? Het lijkt er wel op. Lees dit verslag van binnenuit.

Advertentie

Over Zilvervis

Zilvervis staat voor drs H.F. (Frank) Flippo (1962), schrijver, journalist, historicus. Auteur van 'Esoterie in begrijpelijke taal', ( maart 2013) en reisbundel Van het Pad (oktober 2017) Interesses: letterkunde, mythologie, filosofie, biologie.
Dit bericht werd geplaatst in Overig, Utrecht en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Daklozenopvang weet zich geen raad met boot

 1. Adriaan Bosman zegt:

  Ik zoek een oud bewoner van dit opvangschip. De heer Dolf Magauer Hij wordt in het artikel van 2004 benoemd Weet u waar deze naartoe is gegaan.
  Hartelijk dank voor uw hulp Adriaan Bosman

  Like

  • Zilvervis zegt:

   Beste Adriaan,
   Ik heb sinds het schrijven van dit artikel, alweer jaren geleden, geen contact meer gehad met de toenmalige bewoners, dus helaas kan ik je niet verder helpen. Niettemin wens ik je succes met je zoektocht!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.