Onlanden

(door Frank Flippo)

Wie door de duinen wandelt van Noord-Kennemerland, vindt overal levende relicten; groententuintjes die hier vanaf de middeleeuwen liggen, een abdij met een minstens zo oude geschiedenis, een besje dat eikels raapt onder kromgegroeide bomen, terwijl boven haar een roofvogel krijsend wegwiekt. Altijd druk, betwist en geliefd, werden dit  ‘onlanden’ genoemd omdat het geschreven recht er niet gold en ieder er zich  mocht vestigen.  Een gebied van struikroverij, knokpartijen en veldslagen, maar ook van konijnenjacht, bietenveldjes en weergaloze natuur. (Oorspronkelijk verschenen in Te Voet)

Advertentie

Over Zilvervis

Zilvervis staat voor drs H.F. (Frank) Flippo (1962), schrijver, journalist, historicus. Auteur van 'Esoterie in begrijpelijke taal', ( maart 2013) en reisbundel Van het Pad (oktober 2017) Interesses: letterkunde, mythologie, filosofie, biologie.
Dit bericht werd geplaatst in Cultuurhistorie, Reisverhalen, Wandelen en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.