De geleerde vrienden van de keizer

(Door Frank Flippo)

In Doorn organiseerde de keizerlijke balling Wilhelm II tussen 1931 en 1938 bijeenkomsten met eminente geleerden. Zij spraken dan over onderwerpen als Griekse opgravingen, volkenkunde en Egyptologie. Voordrachten verschenen ook in druk, met titels als Die Chinesischen Monade en Uber das Wesen der Kultur. De voornaamste gast was vaak de geleerde autodidact en avonturier Leo Frobenius, een persoonlijke vriend van Wilhelm die eindeloos kon verhalen over zijn Afrika-reizen. Meer over deze ontmoetingen…

(Oorspronkelijk verschenen in Bulletin Huis Doorn, voorjaar 2009)

Advertentie

Over Zilvervis

Zilvervis staat voor drs H.F. (Frank) Flippo (1962), schrijver, journalist, historicus. Auteur van 'Esoterie in begrijpelijke taal', ( maart 2013) en reisbundel Van het Pad (oktober 2017) Interesses: letterkunde, mythologie, filosofie, biologie.
Dit bericht werd geplaatst in Cultuurhistorie, Literaire onderwerpen en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.