Heen en weer

(Door Frank Flippo)

Onzichtbare voetstappen en hoorbaar gedruis vulden de roeiboot van de oude Limburgse veerman toen hij het kaboutervolkje overzette, dat daar voorgoed onze streken verliet. Veerman Charon zette dode zielen over de Styx, veerman Jaap stommelde na aanhoudend roepen naar buiten om je hijgend over het Paddegat te zetten. Ingeleid door dergelijke anekdotes, komt Meta de Visser uitgebreid aan het woord in dit verhaal. Zij is mede-oprichtster van de Vrienden van de Voetveren en bewoont een dijkhuisje van waaruit ze de kotters en aken langs ziet golven op de samenstroming van Noord, Lek en Oude Maas.

Advertentie

Over Zilvervis

Zilvervis staat voor drs H.F. (Frank) Flippo (1962), schrijver, journalist, historicus. Auteur van 'Esoterie in begrijpelijke taal', ( maart 2013) en reisbundel Van het Pad (oktober 2017) Interesses: letterkunde, mythologie, filosofie, biologie.
Dit bericht werd geplaatst in Subculturen, Wandelen en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.