Stiltegebieden zonder stilte

Bron: Flickr, Cea

Bron: Flickr, Cea

(Door Frank Flippo)

Eerst wilden ze de stiltegebieden in de westelijke Utrechtse weidegebieden maar opheffen. ‘Het is er allang niet stil meer, maar opheffen is politiek onverkoopbaar’, aldus een medewerker van provincie Utrecht. Hier een  interview uit Ons Utrecht. In 1979, met de Wet Geluidshinder, ontstond de term stiltegebieden, ‘waar menselijke geluiden de natuurlijke niet overstemmen.’ Provincie Utrecht is het rijkst aan snelwegen en vliegtuiglawaai vanuit Schiphol neemt toe. Zie ook hier. Sinds’79 bleef het oppervlak aan stiltegebieden gelijk. Toekomstige gebieden worden niet aangewezen. Een veeg teken?

Advertentie

Over Zilvervis

Zilvervis staat voor drs H.F. (Frank) Flippo (1962), schrijver, journalist, historicus. Auteur van 'Esoterie in begrijpelijke taal', ( maart 2013) en reisbundel Van het Pad (oktober 2017) Interesses: letterkunde, mythologie, filosofie, biologie.
Dit bericht werd geplaatst in Cultuurhistorie, Overig, Utrecht en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Stiltegebieden zonder stilte

  1. Esther zegt:

    Heb je zin om je aan te sluiten bij Stilte.org (www.stilte.org) of bij de Dag van de Stilte (www.dagvandestilte.nl)? Als we de krachten bundelen, kunnen we misschien nog eens wat …

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.