Eymert-Jan Goossens, directeur Huis Doorn


(Door Frank Flippo)

“De Keizer onderscheidt ons !” Eymert-Jan Goossens (46), per 1 juli 2009 fulltime directeur van Huis Doorn, blaakt van enthousiasme: “Ik zie hier een indrukwekkende keizer, een prachtige historische collectie en een uiterst fotogeniek huis en park. Het was een feest mij in te lezen, onder andere met de Bulletins, en heb veel waardering voor mijn voorgangers op deze post. Maar ook voor onze vrijwilligers. Zij beschikken over een fenomenale kennis. Ik zal mijn oor graag bij hen te luisteren leggen. “ (Oorspronkelijk gepubliceerd in Bulletin Huis Doorn)

Advertentie

Over Zilvervis

Zilvervis staat voor drs H.F. (Frank) Flippo (1962), schrijver, journalist, historicus. Auteur van 'Esoterie in begrijpelijke taal', ( maart 2013) en reisbundel Van het Pad (oktober 2017) Interesses: letterkunde, mythologie, filosofie, biologie.
Dit bericht werd geplaatst in Cultuurhistorie, Interview en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Eymert-Jan Goossens, directeur Huis Doorn

 1. Boekhapper zegt:

  Dankzij jouw reactie op een recensie van mij (http://joke-boekhappen.blogspot.com/2010/07/keizerlijke-inzichten.html) dit bericht gelezen. Ik ben tot voor kort donateur van Huis Doorn geweest, dus ik kende deze man al wel uit de berichtgeving. Toch leuk om te lezen, zoveel enthousiasme. Je bericht over Vestdijk ook gelezen. In tegenstelling tot wat Mieke Vestdijk zegt, kan ik me toch niet voorstellen dat beide heren elkaar nooit ontmoet hebben. Temeer daar ik in het uitstekende boekje van Dr. Friethild den Toom (Wilhelm II in Doorn) dat de keizer een enorm nieuwsgierig man was op een breed terrein, en dat er regelmatig ‘interessante gesprekspartners’ werden uitgenodigd. Het kan niet anders dan dat de keizer gehoord heeft van de bekende schrijver die bij hem in de buurt woonde, en de interessante mensen die daar kwamen….Maar ja het blijft gissen.

  Like

  • zilvervis zegt:

   Dank voor je belangstellende reactie. Ook ik houd er rekening mee, ooit verrast te worden met de mededeling dat Vestdijk en de keizer elkaar ontmoet hebben, of althans dat de keizer wist van Vestdijks bestaan. Wilhelm verkeerde wel in zijn laatste levensjaren, en bronnen in die richting heb ik niet gevonden. Wat niet wil zeggen dat die er niet zijn. Wat vind je van Kees ’t Harts ‘De Keizer en de Astroloog?’

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.