Funeraire wandeling in Utrecht

(Door Frank Flippo)

Rond begraven speelt zich overal ter wereld een uitgebreid pakket van rituelen, gewoonten en symbolen af, ook wel samengevat als ‘funeraire cultuur’ die de verschrikkingen van de dood wil verzachten, met wijze verhalen omgeven of juist plastisch uitbeelden. Nederland vormt hierop geen uitzondering en vooral historische begraafplaatsen hebben op monumentaal gebied veel te bieden. Soestbergen in Utrecht is een van de oudste openbare begraafplaatsen. Hoe het van landgoed tot dodenakker en geliefd wandeloord werd, en wat al die afbeeldingen op stèles, zerken en hekken beduiden, leest u hier.

Advertentie

Over Zilvervis

Zilvervis staat voor drs H.F. (Frank) Flippo (1962), schrijver, journalist, historicus. Auteur van 'Esoterie in begrijpelijke taal', ( maart 2013) en reisbundel Van het Pad (oktober 2017) Interesses: letterkunde, mythologie, filosofie, biologie.
Dit bericht werd geplaatst in Cultuurhistorie, Spiritueel, Wandelen en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.