Het goud van de Thraciërs

(door Frank Flippo)

Veel ligt nog verloren in de nevels van het verleden, want Thracië is de oudst gedateerde Europese cultuur. Het geografische zwaartepunt lag in wat nu Bulgarije is en dat is waar de belangrijkste opgravingen ook zijn gedaan, vooral vlakbij de kustplaats Varna. Daar werd een schat gevonden groter dan die van Toetankamon. Een ruitervolk met fabelachtig mooie gouden voorwerpen, die museum Boymans van Beunigen in Rotterdam alweer een hele tijd geleden uitstalde. In 1984 om precies te zijn. In september van dat jaar verscheen dit nog steeds lezenswaardige stuk over de Thraciërs.

Advertentie

Over Zilvervis

Zilvervis staat voor drs H.F. (Frank) Flippo (1962), schrijver, journalist, historicus. Auteur van 'Esoterie in begrijpelijke taal', ( maart 2013) en reisbundel Van het Pad (oktober 2017) Interesses: letterkunde, mythologie, filosofie, biologie.
Dit bericht werd geplaatst in Cultuurhistorie en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.