Het land van Dante

Oude cultuurlandschappen hebben een eigen, door de eeuwen gegroeid bewustzijn, zegt landschapsecoloog Willem Vos. Dit drukt zich uit in de vele oude elementen uit voorbije eeuwen, die laag na laag nog te traceren. Zo vind je in Toscane nog een aanwijsbare Etruskische, Romeinse en Gotische laag. Een interview over het ‘lezen’ van heuvels, akkers, dorpen en wijngaarden. Lees het land van Dante.

Advertentie

Over Zilvervis

Zilvervis staat voor drs H.F. (Frank) Flippo (1962), schrijver, journalist, historicus. Auteur van 'Esoterie in begrijpelijke taal', ( maart 2013) en reisbundel Van het Pad (oktober 2017) Interesses: letterkunde, mythologie, filosofie, biologie.
Dit bericht werd geplaatst in Cultuurhistorie, Filosofie en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.