Goethe versus Newton: over de aard van kleuren

Vermoedelijk is er nooit een ‘versus’ geweest tussen deze twee beschaafde heren die, wandelend door lanen, elkaar op vriendelijke wijze onderhielden over hun opvattingen. Niettemin zijn er duidelijke verschillen in wetenschapsopvatting; tussen de dichter en natuuronderzoeker Goethe en de visionair, occultist en natuurkundige Isaac Newton. Dit artikel uit 1995 stelt fundamentele vragen als: zijn kleuren gewoon spectraalbrekingen van het licht, of is er meer aan de hand en hebben zij een diepgaande invloed op de psyche?Lees Kleuren tegen het licht

Advertentie

Over Zilvervis

Zilvervis staat voor drs H.F. (Frank) Flippo (1962), schrijver, journalist, historicus. Auteur van 'Esoterie in begrijpelijke taal', ( maart 2013) en reisbundel Van het Pad (oktober 2017) Interesses: letterkunde, mythologie, filosofie, biologie.
Dit bericht werd geplaatst in Literaire onderwerpen, Wetenschap en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.