Een kolonie van Duitsers

(door Frank Flippo)

‘Stinkende moffen, narrige Pruisen en hongerlijdende Westfalen’ staat op de achterflap. Een interview met historicus Marlou Schrover naar aanleiding van haar boek ‘Een Kolonie van Duitsers’ uit 2002 verheldert veel. Ook vroeger was het mode te schelden op nieuwkomers, waar ze ook vandaan kwamen, en hun aantallen te overdrijven.  Over migratie, sociale verschillen en positieve bijdragen, en nu eens van onze oosterburen.

Advertentie

Over Zilvervis

Zilvervis staat voor drs H.F. (Frank) Flippo (1962), schrijver, journalist, historicus. Auteur van 'Esoterie in begrijpelijke taal', ( maart 2013) en reisbundel Van het Pad (oktober 2017) Interesses: letterkunde, mythologie, filosofie, biologie.
Dit bericht werd geplaatst in Cultuurhistorie, Interview en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.