Sterstad ‘Nardinck’

(Door Frank Flippo)

Van boven net een ster, kun je beneden afdalen in rokerig ruikende gangetjes.  Na het afschaffen van de Vestingwet in 1926 verdween snel wat nog over was van ommuurd Nederland. Op enkele uitzonderingen na. Zoals Naarden, vestingstad aan de voet van het Gooi. De toen (1932) piepjonge Menno van Coehoornstichting moet je het nageven. René. een destijds (1995) 13-jarige jongen, maakte er een werkstuk over en vertelt vol vuur over zijn stad: ‘Ik weet waar de ijsvogel vliegt. En eilandjes met bijzondere stenen. Kijk,  de roetvlek waar de stoomtram onder de poort reed. Laatst vond ik een hol met stokoude stapelbedden, vast nog van soldaten. Zal ik met mijn zaklamp geheime gangen laten zien?’

Advertentie

Over Zilvervis

Zilvervis staat voor drs H.F. (Frank) Flippo (1962), schrijver, journalist, historicus. Auteur van 'Esoterie in begrijpelijke taal', ( maart 2013) en reisbundel Van het Pad (oktober 2017) Interesses: letterkunde, mythologie, filosofie, biologie.
Dit bericht werd geplaatst in Cultuurhistorie, Wandelen en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.