Experimenteel wonen: tussen Provo en Occupy

(Door Frank Flippo)

”Freude, schöner Götterfunken’. ‘Alle Menschen werden Brüder, Wo dein sanfter Flügel weilt’. Uit: Schiller, Ode an die Freude. Vreugde, o schone vonk van God! Alle mensen worden broeders, waar je zachte vleugels gaan. (Vert. Zilvervis) Verbroedering, samen delen. De jaren zestig lijken ver weg, maar er bestaat al sinds de Oudheid een permanente beweging die ons een spiegel voorhoudt van een ander, socialer, gelukkiger leven. Jongste loot aan de stam is de ‘occupy’ beweging. In ’71 verrezen aan de Pernambucodreef in Overvecht experimentele flats met beweegbare tussenmuren en gemeenschappelijke ruimtes waar de appartementen op uitkomen. Daar ontstonden soms mooie dingen. Eva Verbeek, medebewoonster, schreef er een boek over; Hier is zij opnieuw aan het woord.

Advertentie

Over Zilvervis

Zilvervis staat voor drs H.F. (Frank) Flippo (1962), schrijver, journalist, historicus. Auteur van 'Esoterie in begrijpelijke taal', ( maart 2013) en reisbundel Van het Pad (oktober 2017) Interesses: letterkunde, mythologie, filosofie, biologie.
Dit bericht werd geplaatst in Ecologie, Subculturen en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.