Overvecht historisch

Overvecht is een grote, typisch naoorlogse hoogbouwwijk in Utrecht met ruim 30.000 inwoners, waarvan meer dan de helft allochtonen. De wijk is in veel opzichten vergelijkbaar met Kanaleneiland, en, in Zeist, de wijk Vollenhove. Architectonisch lijkt het saai, maar dit is schijn. De forten Blauwkapel en De Klop, de prostituees aan het Zandpad, het Tuincentrum scheppen een divers beeld. Interview met de makers van het boek ‘De Utrechtse Wijken- Overvecht’ over wat er verandert in de wijk en met welke redenen.

Advertentie

Over Zilvervis

Zilvervis staat voor drs H.F. (Frank) Flippo (1962), schrijver, journalist, historicus. Auteur van 'Esoterie in begrijpelijke taal', ( maart 2013) en reisbundel Van het Pad (oktober 2017) Interesses: letterkunde, mythologie, filosofie, biologie.
Dit bericht werd geplaatst in Interview, Utrecht en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.