Juliana, onze spirituele vorstin

(door Frank Flippo)

Van meditatie, biologische voeding en Indiase spiritualiteit kijken weinigen meer op. Ook Juliana, geboren in 1909, wist er alles van, maar in haar tijd was dat minder gewoon. En it was a rough world out there, zeker rond 1956. Wie ‘anders’ dacht, werd scheef aangekeken en al snel voor gek verklaard: de Goelag-archipel en McCarthy’s communistenjacht floreerden. Middenin deze tijd had Juliana de moed, het tegen Bernhard en de NAVO-‘haviken’ op te nemen, met vlammende pacifistische betogen.  Het leidde tot de ‘Hofmans-affaire’ Op het hoogtepunt dreigde Bernhard Juliana te laten opnemen in een inrichting. Greet Hofmans, was zij geestelijk leidsvrouwe(Juliana) of een Raspoetin(Bernhard)? Dit Onkruid-dossier (1996) vertelt meer.

Advertentie

Over Zilvervis

Zilvervis staat voor drs H.F. (Frank) Flippo (1962), schrijver, journalist, historicus. Auteur van 'Esoterie in begrijpelijke taal', ( maart 2013) en reisbundel Van het Pad (oktober 2017) Interesses: letterkunde, mythologie, filosofie, biologie.
Dit bericht werd geplaatst in Biografische schetsen, Overig, Spiritueel en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.