Tocht langs de Jeker

Als je Maastricht verlaat via de Jekervallei, passeer je Nederlands grootste wijngaarden. Het is de kortste weg vanuit een Nederlandse stad naar een gebied dat in niets meer naar ons land doet denken. Bij de Jeker de staatsgrens overstekend kom je direct in Franstalig België, de enige plek langs onze grens waar dit zo is. Dit artikel, gepubliceerd in Te Voet in december 1997, vertelt van de kleurrijke historie en het steile landschap onderweg.

Advertentie

Over Zilvervis

Zilvervis staat voor drs H.F. (Frank) Flippo (1962), schrijver, journalist, historicus. Auteur van 'Esoterie in begrijpelijke taal', ( maart 2013) en reisbundel Van het Pad (oktober 2017) Interesses: letterkunde, mythologie, filosofie, biologie.
Dit bericht werd geplaatst in Reisverhalen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.