Geld

(Door Frank Flippo)

Geld is energie, is het uitgangspunt voor een workshop die Zilvervis alweer een flinke tijd geleden bezocht. Wat je uitstraalt komt naar je toe, geheel in lijn met de ‘schep je eigen toekomst’ en feelgood-movement. Het miljonairschap is tien jaar later nog niet bereikt, misschien omdat ondergetekende niet volledig consequent de houding van weelde-denken heeft kunnen uitstralen om de volgens hem logische reden dat het leven hem dingen brengt waarop geen eenduidig, onverkort ‘ja’ past in alle omstandigheden. Een kwestie van conditioneren? Of is ‘weelde-denken” pure verdwazing? Beleef het mee via de link.

Advertentie

Over Zilvervis

Zilvervis staat voor drs H.F. (Frank) Flippo (1962), schrijver, journalist, historicus. Auteur van 'Esoterie in begrijpelijke taal', ( maart 2013) en reisbundel Van het Pad (oktober 2017) Interesses: letterkunde, mythologie, filosofie, biologie.
Dit bericht werd geplaatst in Overig, Spiritueel en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

9 reacties op Geld

 1. ko van dijk zegt:

  Frank, het meest opvallende aan je oude artikel zijn de uitspraken van Arjo en Henk over het mislukken van de Euro. Ze hadden een voorzienige geest. Geluksgoeroe Kalle hanteert de stellingen van The Secret, die werken niet.

  Like

  • zilvervis zegt:

   Ha Ko,
   Inderdaad, het bouwwerk dat ‘Euro’ heet, begint al meer dan haarscheurtjes te vertonen.
   Je zegt dat de stellingen van The Secret niet werken. Heb je dit zelf ondervonden, of anderen? Is dit op andere wijzen onderzocht? Waarom werkt dit volgens jou niet? En als dit niet werkt, wat dan wel?
   Vriendelijke groet

   Like

 2. lindanuyts zegt:

  Hoi beide,

  ik zou eerder zeggen dat de stellingen van The Secret niet ver genoeg gaan. Het gaat om veel meer dan visualiseren en affirmeren. Het gaat uiteindelijk om spiritueel en innerlijk groeien, geïnspireerd werken, over creativiteit, zelf-acceptatie, liefde voor anderen en voor de wereld. Ten minste, zo is het in mijn ervaring.

  Groetjes,
  Linda

  Like

 3. Pingback: 2010 in review | Zilvervis

 4. Fred Hemmink zegt:

  Toch blijkt dat het denken ons tegenwerkt!!

  Like

  • Zilvervis zegt:

   Zonder denkvermogen zijn wij overgeleverd aan onze emotionele impulsen en zintuigen. Het staat dus buiten kijf dat denken een van de meest waardevolle menselijke vermogens is. Alles wat je overwaardeert, leidt tot onevenwichtigheid. Wie weigert om het gerebbel van zijn bewustzijn (eindeloos door blijven denken en rationaliseren over dingen, tobben dus) zelfstandig een halt toe te roepen, ervaart vroeg of laat dat die constructieve kracht tegen gaat staan en tegen gaat werken. Als je het zo bedoelt, Fred, kan ik het met je eens zijn.

   Like

 5. Sophie zegt:

  De stellingen van de secret beginnen inderdaad bij jezelf! Als jij van jezelf leert houden en je zelf leert waarderen ga je dat automatisch ook uitstralen en trek je het naar je toe. Alles begint vanuit jezelf. Veel mensen proberen een bepaald masker op te zetten en handelingen te doen naar de buitenwereld toe, handelen naar de verwachtingen van andere mensen of handelingen plegen omdat men denkt dat het zo ” hoort”. Weinig mensen denken/voelen van wat wil ik nou echt? Wat past bij mij, wat wil ik? Alles begint vanuit jezelf, vanuit je eigen kern en dan volgt de rest vanzelf….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.