Ontrukt aan de vergetelheid

(Door Frank Flippo)

Poëzie is pas dood, wanneer zij niet meer gelezen, herdrukt, heruitgegeven wordt. In 2010 bracht uitgeverij Van Oorschot een exquize bloemlezing uit van Vestdijks poëzie. ‘Een snik tot glimlach omgelogen’  Deze bevat een ongebruikelijke, maar fraaie keus uit Vestdijks latere werk, vol  van vanitas. Kennis van de klassieken,  de bijbel en Franse letterkunde is wel aanbevolen.  Proef en proef, deze bijkans vergeten vruchten.  Lees de recensie…

About these ads

Over Zilvervis

Zilvervis staat voor drs H.F. (Frank) Flippo (1962), journalist, historicus, (tekst) schrijver. Hij woont aan de Utrechtse Heuvelrug. werkt als journalist voor uiteenlopende media en instellingen. Hij schreef het boek 'Esoterie in begrijpelijke taal', (verschenen maart 2013). Hij studeerde cultuurgeschiedenis en journalistiek in Utrecht, is fervent reiziger en veellezer, en houdt van bewegen in de vrije natuur. Een sterke betrokkenheid bij natuurbescherming hoort voor hem daarbij. Al in 1978 zat hij in een landelijke werkgroep voor behoud van het tropisch regenwoud. Hij was actief in Stichting Kritisch Bosbeheer, bij de politieke partij De Groenen en sympathiseert met 'groen leven' in welke vorm dan ook.
Dit bericht werd geplaatst in Literaire onderwerpen, Recensie en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s